Beogradski radio - amaterski klub YU1ANO

Prijavi se (članovi)

Brojač poseta

Danas 5

Juče 19

Ove nedelje 68

Ovog meseca 163

Do sada 14425

Currently are 6 guests and no members online

Na portalu VESTI RS prenet je lep članak iz novina "Kurir" o projektu "Slava pobednicima" koji je sproveo naš klub u periodu od 15-og avgusta do 30-og novembra 2021.g. a finansiran od strane Ministrstva odbrane R.Srbije. Projekat je upravo završen sa impozantnim rezultatima po broju održanih veza sa specijalnim znacima YT1914CER, YT1914DRI i YT1914KOL i što je svaka od 3 akcije u okviru ovog projekta započeta baš sa mesta gde su se i održali ovi slavni istorijski dogadjaji (Cerska bitka, Bitka na Drini i Kolubarska bitka).

Članak možete pogledati na linku https://vesti-rs.com/2021/12/02/svaka-cast-beogradski-radio-amateri-ceo-svet-upoznali-sa-slavnim-srpskim-bitkama-u-90-drzava-ucili-o-cerskoj-kolubarskoj-bici/


 

YT1914CER   YT1914DRI    YT1914KOL 

 

YT1914DRI - Гучево

Београдски радио-аматерски клуб реализује пројекат „Слава победницима“, финансиран од стране Министарства одбране Р.Србије, а посвећен биткама Српске војске 1914. године за одбрану отаџбине у Првом светском рату.

Према плану пројекта „Слава победницима“, после обележавања Церске битке и одласка на Текериш, обављене су припреме за обележавање Битке на Дрини – одлазак на Гучево.

Централно обележавање Гучевске битке планирано је за 12.09.2021.г., тако да смо почетак активности позивног знака YT1914DRI на радио-аматерским фреквенцијама планирали за тај датум.

Пут Гучева смо кренули са два аутомобила у зору 12.09.2021.г., Боро YU4JJ, Звонко YT1WA и Синиша YU1RA, како би на време поставили уређаје и антену.

До Спомен-костурнице стижемо око 08:30 часова. Дочекало нас је лепо време и диван поглед на западну Србију.

За локацију радио-станице одабрали смо јужну страну импозантног споменика, како би оставили што већи пролаз посетиоцима обележавања 107. годишњице Гучевске битке.

Око 10 часова почињемо да успостављамо прве радио-аматерске везе. Јутарње пропагације нам не иду на руку, али успевамо да одржимо континуитет.

Ускоро долазе први посетиоци па смо и ми радио-аматери били запажени.

Око поднева стижу Јелена и Карло YU1FX што нам улепшава сам догађај.

Пропагације се поправљају, а број веза се повећава. Коресподенти често питају где се налазимо, што даје посебну драж нашој активности.

У послеподневним часовима пакујемо опрему и припремамо се за повратак. У повратку свраћамо у Шабац код Алекса YT3EE од кога смо имали битну логистичку подршку.

Организатор манифестације, Центар за културу „Вук Караџић" Лозница, је подржао наш пројекат и уврстио нас у програм обележавања Гучевске битке на чему им се захваљујемо.

Непосредну захвалност указујемо Музеју Јадра – Лозница.

видео: РТВ Подриње Лозница https://www.youtube.com/watch?v=NdDlCMTOkOw

видео: Дејан Дамјановић https://www.youtube.com/watch?v=Nn6LSf1JMB0

 

Пројекат „Слава победницима“ је финансиран од стране

Министарства одбране Републике Србије

 „Ставови изражени у овим публикацијама искључива су одговорност аутора и његових сарадника и не представљају нужно званичан став Министарства одбране“

 

 

Slava pobednicima

Povodom obeležavanja bitaka Srpske vojske tokom 1914. godine Beogradski radio-amaterski klub YU1ANO realizuje projekat pod nazivom „Slava pobednicima“. Tim povodom koristiće posebne pozivne znakove YT1914CER (Cerska bitka), YT1914DRI (Bitka na Drini) i YT1914KOL (Kolubarska bitka) od 15.08. do 30.11.2021.g.

 Više https://yu1ano.org/projekat-slava-pobednicima

YT1914CER YT1914DRI YT1914KOL On-line LOG and QSL


 

Pronadji

Aktivnosti kluba pomažu


TEHNO PLUS DOO BEOGRAD


Radivoje RadovanoviĆ, SZR "Župa" Barajevo


Knjigovodstvena Agencija


DRAGAN SIMONOVIĆ


 KENWOOD Srbija

Potražite nas...

Radio-klub je član

Copyright © 2018
YU1ANO. All Rights Reserved.