Beogradski radio - amaterski klub YU1ANO

Prijavi se (članovi)

Brojač poseta

Danas 15

Juče 10

Ove nedelje 66

Ovog meseca 77

Do sada 6991

Currently are 4 guests and no members online

Za takmičenje "HF KUP SRRS 2020" koje je održano 06.03.2020.g. a konačni rezultati objavljeni 08.04.2020.g., sada su stigle i plakete i naravno zlatna plaketa za naš klub za osvojeno 1.mesto u kategoriji "CW". Još jednom čestitke članovima kluba na uspesima a i Siniši Raduloviću YU1RA koji je zaslužan za plaketu koja će da ukrašava zid klubske prostorije.

27.03.2020.g. je održano tradicionalno KT takmičenje Kluba radio-amatera Veterana Srbije i danas su objavljeni konačni rezultati. Klubska stanica YU1ANO je zauzela 1 mesto u kategoriji "D-Mixed" (rad u oba perioda CW i SSB). Operatori u takmičenju na klubskoj stanici YU1ANO su bili Siniša Radulović YU1RA i Ivan Todorović YU0U. Bravo za naše članove.

Ovim uspehom se potvrđuje dominacija našeg kluba u domaćim takmičenjima. Pored klubske stanice u takmičenju su učestvovali članovi našeg kluba sa manje ili više uspeha i to:

YT7M - 4 mesto kategorija A YUOTC članovi

YU1KT - 2 mesto kategorija B samo CW

YT1WA - 7 mesto kategorija B samo CW

YU1EA - 1 mesto kategoriji C-samo SSB

Čestitamo.

 

Jedno od retkih takmičenja u kojima je učestvovala naša klubska stanica YU1ANO je i CQWW VHF takmičenje koje je održano u julu mesecu 2019.g. Ovo takmičenje je u organizaciji američkog radio-amaterskog časopisa "CQ". 

Zauzeto je prvo mesto u Srbiji u kategoriji SO 6m (jedan operator 50MHz).

Ovaj rezultat je značajan utoliko što je prvi put da se naša klubska stanica pojavljuje u ovom takmičenju.

Operator na stanici je bio Ivan Mastilović YU1LA.

Sve čestitke.

U organizaciji Saveza Radio-amatera Italije održano je tradicionalno KT takmičenje 2019.g. u kojem je učestvovala i klubska stanica YU1ANO.

Operatori na stanici su bili Siniša Radulović YU1RA i Karlo Novković YU1FX. Rađena je kategorija "MM" (Multi Multi što znači više operatora, svi opsezi). Ostvaren je značajan rezultat, 2 mesto u svetu i 1 mesto u Srbiji. Izdata je i diploma za takav rezultat u elektronskom obliku (PDF).

Čestitke našem timu na ovakvom uspehu.

         Pored TESLA Memorial HF CW takmičenja, YUDX Contest je takodje veliko medjunarodno takmičenje u organizaciji SRS. Objavljeni su konačni rezultati za 2019.g. i preuzeta je diploma u elektronskom obliku (PDF) za klubski pozivni znak YU1A. Osvojeno je 2 mesto u kategoriji MOST (Multi Op. Sinle TX) All Band, Mixed (svi opsezi  CW i SSB), ops. YU1RA i YUØU. I dalje se nižu dobri rezultati klubske stanice sa tendencijom da ćemo ovako nastaviti. Ako se uzmu u obzir sva domaća takmičenja moglo bi se reći da je naš klub u poslednje vreme najtrofejniji klub na teritoriji Srbije.

U organizaciji Saveza radio-amatera Republike Srpske (SRRS) 06.marta 2020.g. održano je tradicionalno KT takmičenje na 80m opsegu pod nazivom "HF KUP SRRS 2020" u komе je učešće uzelo i nekoliko stanica našeg kluba.

Zvonko Colja YT1WA je zauzeo 2. mesto u kategoriji "MS"

Dušan Ćeha YU1EA je zauzeo 1. mesto u kategoriji "VS"

Klubska stanica sa znakom YU1ANO  zauzela je 1. mesto u kategoriji "CW”, op. YU1RA

Ranko Levi YU1KT je zauzeo 3. mesto u kategoriji "CW"

 

Čestitke članovima kluba na angažovanju i postignutim rezultatima.

U oktobru 2019.g. održano je UHF/SHF takmičenje IARU Regiona 1  medjunarodne radio-amaterske organizacije (IARU) u kojem je učestvovala i naša klubska stanica sa znakom YU1A. U kategoriji 432MHz osvojeno je 8 mesto, a prvo u nacionalnom plasmanu. Operator je bio Ivan Mastilović YU1LA. Ovakav rezultat je značajan iz razloga što je naš geografski položaj na obodu UHF/SHF aktivnosti, a to je uglavnom centralna Evropa tako da se takmičari retko okreću prema jugu-jugoistoku. Stigla je i lepa diploma u elektronskom obliku što je uobičajeno. Diplome se retko ili u vrlo specifičnim slučajevima šalju u papirnom obliku na adresu takmičara.

Sve čestitke Ivanu YU1LA što se ovakvim rezultatima naš klubski znak i klub promovišu i na ovim opsezima.

Pronadji

Klub pomažu


TEHNO PLUS DOO BEOGRAD


Radivoje RadovanoviĆ, SZR "Župa" Barajevo


Knjigovodstvena agencija ATENA-S


DRAGAN SIMONOVIĆ 


 

Potražite nas...

Radio-klub je član

Copyright © 2018
YU1ANO. All Rights Reserved.