Beogradski radio - amaterski klub YU1ANO

Prijavi se (članovi)

Brojač poseta

Danas 7

Juče 10

Ove nedelje 26

Ovog meseca 157

Do sada 1945

Trenutno na vezi cetiri gosta i nema clanova

11.05.2019.g. održana je Godišnja Skupština Saveza radio-amatera Srbije u Beogradu u velikoj sali Gradske Opštine Voždovac. Pored protokolarnih usvajanja izveštaja iz 2018.g. i usvajanja svih planova za 2019.g. u svečanom delu sednice, podeljene su i nagrade takmičarima koji su osvojili prva mesta u domaćim KT i UKT takmičenjima.

U najznačajnijem KT takmičenju "KT KUP SRS 2018" klubska stanica YU1ANO je zauzela 1 mesto u kategoriji YU RADIO-KLUBOVI

- U kategoriji SOHP Ivan Todorović YU0U je osvojio 1 mesto dok je Dušan Ćeha YU1EA osvojio 3 mesto u istoj kategoriji.

- U kategoriji SOLP Siniša Radulović YU1RA je osvojio 1 mesto.

U najzahtevnijem takmičenju "YU KT Maraton 2018" koje traje 12 meseci tj. sastoji se iz 12 etapa, klubska stanica YU1ANO je zauzela 3 mesto što je odličan rezultat sobzirom da se klub sa klubskom stanicom uključio tek u 7 mesecu.

- U kategoriji SOCW Siniša Radulović YU1RA je osvojio 1 mesto a Dušan Ćeha YU1EA 2 mesto u istoj kategoriji.

- U kategoriji SOSSB Ivan Todorović YU0U je osvojio 1 mesto.

U međunarodnom KT takmičenju "Tesla Memorial HF 2018" Dušan Ćeha YU1EA je zauzeo 1 mesto u Srbiji u kategoriji SO QRP. 

U takođe međunarodnom KT takmičenju YUDX Contest 2018, Dušan Ćeha YU1EA je zauzeo 1 mesto u kategoriji SO All Band CW QRP kao i 1 mesto u kategoriji SO SB 28 MHz.   

Kada su u pitanju UKT takmičenja, najaktivniji član našeg kluba koji se bavi ovom aktivnošću je Ivan Mastilović YU1LA, takođe sa značajnim rezultatima i to:

- UKT KUP SRS 2018 1 mesto u kategoriji F - 432 MHz, jedan operator.

- SRS CW VHF 2018 1 mesto u kategoriji B - 144 MHz, jedan operator.

U svečanom delu Godišnje Skupštine su podeljena priznanja-plakete pobednicima u takmičenjima.

U svim gore pomenutim KT takmičenjima značajnu ulogu ima član našeg kluba Zvonko Colja YT1WA koji je sproveo organizaciju svih ovih takmičenja, od najave, prijema dnevnika, obrade dnevnika i objave rezultata na sajtu "radiosport.org.rs" koji je inače i kreacija članova kluba YT1WA i YU1RA dok je Siniša Radulović YU1RA najveći doprinos dao kod organizacije i sprovođenja UKT takmičenja.

Možemo biti veoma zadovoljni gore pomenutim rezultatima koji nas izdvajaju među najuspešnije klubove u Srbiji kada su takmičarske aktivnosti u pitanju.

 

Tradicionalno Mađarsko takmičenje "HA-DX contest" za 2019 godinu je završeno i objavljeni su konačni rezultati. Klubska stanica YU1ANO je uzela učešće u tom takmičenju i osvojila zavidno 5 mesto u svetskoj konkurenciji. 5 mesto je odličan rezultat sobzirom da je takmičenje popularno među radio-amaterima i veoma posećeno od velikog broja učesnika. Stanica YU1ANO je učestvovala u kategoriji MS MIX LP (Multi Single MIX mala snaga). Operator na stanici je bio Siniša Radulović YU1RA i čestitke za ostvaren uspeh u prilično jakoj konkurenciji.

U organizaciji Ruskog Saveza radio-amtera organizvan je Memorijal "Pobeda - 74" povodom obeležavanja 74 godišnjice od pobede nad fašizmom u II Svetskom ratu. Za osvajanje diplome je bilo potrebno održati u određenom vremenskom periodu veze sa stanicama sa specijalnim pozivnim znacima regulisanim pravilima za osvajnje ove diplome. Klubska stanica YU1ANO je ispunila uslov iz pravila za osvajanje ove diplome te je klub i nagrađen lepo dizajniranom diplomom.

Radio-klub "MARRAD" sa sedištem u Mariupol-u, Ukraina svake godine u petak i subotu prvog punog vikenda u mesecu decembru organizuje međunarodno KT takmičenje "Priazov'e Cup". Naša klubska stanica YU1ANO je uzela učešće u ovom takmičenju 2018 g. sa ciljem promocije kluba u međunarodnim takmičenjima. Tom prilikom osvojeno je 5 mesto u kategoriji MOMB-MIX (Multi Op, Multi Band - MIX) sa ostvarenim rezultatom od 834 poena za održanih 82 QSO. Za ovakav rezultata je osvojena lepa diploma koja se dodaje dosadašnjoj kolekciji osvojenih diploma.

U organizaciji Saveza radio-amatera Republike Srpske (SRRS) 01.marta 2019.g. održano je tradicionalno KT takmičenje na 80m opsegu pod nazivom "HF KUP SRRS 2019" u kojem je učešće uzelo i nekoliko stanica našeg kluba. 13 marta su objavljeni konačni rezultati ovog takmičenja iz kojih se vidi značajan uspeh stanica našeg kluba.

Klubska stanica sa takmičarskim znakom YU1A je zauzela 1.mesto u kategoriji "MS -mala snaga do 150W"

Dušan Ćeha YU1EA je zauzeo 2.mesto u kategoriji "CW -samo CW"

Ranko Levi YU1KT je zauzeo 4.mesto u kategoriji "CW - samoCW"

Klubska stanica YU1ANO je zauzela 5.mesto u kategoriji "SSB - samo PHONE"

Čestitke članovima kluba na angažovanju i postignutim rezultatima.

Radio-klub je osvojio još jedno priznanje, diplomu za ostvareno 1. mesto u Srbiji i 12. mesto u Evropi u prestižnom takmičenju "European HF Championship" za 2018 godinu. Klubska stanica YU1ANO je ucestvovala u ovom takmičenju u kategoriji CW/SSB - Low Power. Takmičenje je inače u organizciji Saveza radio-amatera Slovenije (ZRS) i vrlo je popularno sa velikim brojem učesnika. Zahvaljujemo se našem članu Ivanu Todoroviću YU0U koji je bio operator na klubskoj stanici i za ostvaren rezultat. Nastavljamo sa učešćima u KT takmičenjima što je jedna od važnijih aktivnosti našeg kluba.

Još jedno međunarodno takmičenja i osvojena diploma. TAC (TOP OF OPERATORS ACTIVITY CONTEST) za 2018 godinu. Takmičenje je u organizaciji "PRO CW Kluba" iz Rumunije koje se održava od 2006 godine sa ciljem da se promovišu CW veštine i talenat u radu ovom vrstom rada, a pravo učešća imaju sve stanice sveta. Naša klubska stanica YU1ANO je učestvovala u ovom takmičenju bez nekih većih ambicija, već u cilju promovisanja našeg kluba. Ostvaren je rezultat koji je obezbedio našem klubu 5 mesto u svetu, 4 mesto u Evropi i 2 mesto u Srbiji u kategoriji MOAB (više operatora-svi opsezi). 

Pronadji

Klub pomažu


TEHNO PLUS DOO BEOGRAD


Radivoje RadovanoviĆ, SZR "Župa" Barajevo


Knjigovodstvena agencija ATENA-S


 

Potražite nas...

Radio-klub je član

Copyright © 2018
YU1ANO. All Rights Reserved.