Beogradski radio - amaterski klub YU1ANO

Prijavi se (članovi)

Brojač poseta

Danas 15

Juče 3

Ove nedelje 18

Ovog meseca 156

Do sada 7667

Currently are 3 guests and no members online

Ruski CW klub svake godine organizuje KT takmičenje "4 Sezone". Ove godine naša stanica YU1ANO je u "Letnjem" delu takmičenja osvojila 1 mesto u kategoriji "Više operatora CW - gosti i članovi" i nagradjena prigodnom elektronskom diplomom.
 Za takmičenje "HF KUP SRRS 2020" koje je održano 06.03.2020.g. a konačni rezultati objavljeni 08.04.2020.g., sada su stigle i plakete i naravno zlatna plaketa za naš klub za osvojeno 1.mesto u kategoriji "CW". Još jednom čestitke članovima kluba na uspesima a i Siniši Raduloviću YU1RA koji je zaslužan za plaketu koja će da ukrašava zid klubske prostorije.
U organizaciji Saveza radio-amatera Vojvodine, za takmičenje "Tesla Memorijal 50MHZ", objavljeni su rezultati za 2019.g. u kojem je klubska stanica YU1ANO zauzela 10 mesto. Možda zauzeto mesto nije značajno, ali je važno da smo se  kao klub aktivirali i na ovom opsegu.
Kao i većina Saveza u svetu, tako i Savez radio-amatera Švajcarske organizuje svoje međunarodno takmičenje pod nazivom "HELVETIA CONTEST". Ove 2020.g. naša klubska stanica YU1A je osvojila 1. mesto u Srbiji. Inače, u ovom takmičenju se objavljuju samo plasmani po zemljama učesnika. Gledajući rezultate stanica drugih zemalja koje su radile u našoj kategoriji "Više operatora - CW - velika snaga" u svetskom plasmanu, naš rezultat bi bio 3 na svetu. Pored toga, u ovom takmičenju se ne dodeljuju nagrade već samo elektronske diplome.
Ruski CW klub je ove godine započeo novo četvoro-etapno takmičenje "RCWC 4 SEASONS ' 2020" i naša stanica YU1ANO je zauzela 1.mesto u kategoriji "Više opertaora-svi opsezi-CW (gosti i članovi kluba)". Nakon preostale 3 etape biće objavljen godišnji plasman sabiranjem rezultata iz sve 4 etape. Inače, za svaku etapu se dodeljuju diplome. 
Oceania DX Contest 2019 je tradicionalno takmičenje i održava se svake godine. Važe veze sa stanicama iz okeanije što je, sobzirom na naš položaj, veoma teško takmičenje i zajteva vrhunsku opremu za dobar svetski plasman. Zalaganjem Siniše Radulovića YU1RA, bez obzira na gore pomenuto, ostvaren je dobar rezultat:  1 mesto u Srbiji, 3 u Evropi i 4 na svetu. Za takav uspeh je stigla i PDF diploma.

 

27.03.2020.g. je održano tradicionalno KT takmičenje Kluba radio-amatera Veterana Srbije i danas su objavljeni konačni rezultati. Klubska stanica YU1ANO je zauzela 1 mesto u kategoriji "D-Mixed" (rad u oba perioda CW i SSB). Operatori u takmičenju na klubskoj stanici YU1ANO su bili Siniša Radulović YU1RA i Ivan Todorović YU0U. Bravo za naše članove.

Ovim uspehom se potvrđuje dominacija našeg kluba u domaćim takmičenjima. Pored klubske stanice u takmičenju su učestvovali članovi našeg kluba sa manje ili više uspeha i to:

YT7M - 4 mesto kategorija A YUOTC članovi

YU1KT - 2 mesto kategorija B samo CW

YT1WA - 7 mesto kategorija B samo CW

YU1EA - 1 mesto kategoriji C-samo SSB

Čestitamo.

 

Copyright © 2018
YU1ANO. All Rights Reserved.