Beogradski radio - amaterski klub YU1ANO

Prijavi se (članovi)

Brojač poseta

Danas 11

Juče 9

Ove nedelje 32

Ovog meseca 165

Do sada 1460

Trenutno na vezi 5 gostiju i nema clanova

Još jedno međunarodno takmičenja i osvojena diploma. TAC (TOP OF OPERATORS ACTIVITY CONTEST) za 2018 godinu. Takmičenje je u organizaciji "PRO CW Kluba" iz Rumunije koje se održava od 2006 godine sa ciljem da se promovišu CW veštine i talenat u radu ovom vrstom rada, a pravo učešća imaju sve stanice sveta. Naša klubska stanica YU1ANO je učestvovala u ovom takmičenju bez nekih većih ambicija, već u cilju promovisanja našeg kluba. Ostvaren je rezultat koji je obezbedio našem klubu 5 mesto u svetu, 4 mesto u Evropi i 2 mesto u Srbiji u kategoriji MOAB (više operatora-svi opsezi). 

Nakon završetka KT takmičarske sezone u 2018.g. i nakon objavljivanja konačnih rezultata, naš klub se može pohvaliti izuzetnim rezultatima u 2 najeminentnija domaća takmičenja i to YUKT Maraton i KT KUP SRSa.

Sobzirom da je YUKT Maraton takmičenje koje traje celu godinu tj. održava se jednom svakog meseca (12 etapa) a klub je započeo to takmčenje u 7 mesecu, 7-mo mesto u kategoriji "MO - više operatora" se može smatrati odličnim rezultatom. Još bolji plasman je postignut u kategoriji "KLUBOVI" - 3 mesto i time je osvojena nagrada u vidu plakete koja će biti uručena na redovnoj GS SRSa u aprilu mesecu ove godine.

Članovi kluba su u ovom prestižnom takmičenju osvojili izuzetne rezultate. Siniša Radulović YU1RA - 1 mesto u kategoriji "SO CW-jedan operator samo CW". Dušan Ćeha YU1EA - 2 mesto u kategoriji "SO CW - jedan operator samo CW" i Ivan Todorović YU0U - 1 mesto u kategoriji "SO SSB - jedan operator samo SSB". U takmičenju su učestvovali i članovi kluba YU4JJ, YU1KT, YU1FX, YT1WA i YU1EO. Pošto su te stanice radile samo nekoliko etapa nije bilo ni realno da se sa minimalnim brojem učešća ostvari neki značajniji rezultat. U svakom slučaju, naši članovi su dali primetan doprinos masovnosti i kvalitetu takmičenja.

U "KT KUP SRS 2018" klubska stanica YU1ANO je zauzela 2 mesto u kategoriji "A-više operatora" a u kategoriji "G - YU radio-klubovi" čak 1 mesto. U kategoriji "B - jedan operator HP" Ivan Todorović je zauzeo 1 mesto dok je Dušan Ćeha YU1EA u istoj kategoriji zauzeo 3 mesto. U kategoriji "C - jedan operator LP", Siniaša Radulović YU1RA je zauzeo 1 mesto.

Činjenicom da radio-klub od svog osnivanja pod ovim nazivom postoji svega 6 meseci, gornji rezultati se mogu smatrati izuzetnim.

U novu godinu ulazimo sa željama da se postignu još bolji rezultati na svim nivoima.

Siniša Radulović YU1RA se angažovao i učestvovao sa klubske ARS YU1ANO u DX takmičenju u organizaciji TRC (Thracian Rose Club) DX takmičenju i sa ostavrenih 284 ispravnih veza ostvario solidan rezultat i to: 10 mesto u svetu, 9to u Evropi i 1 mesto u Srbiji.

Za tako ostvaren rezultat je stigla lepa diploma kojom se potvrđuje ovakav rezultat. Beogradski radio-amaterski klub YU1ANO se sve više angažuje u međunarodnim takmičenjima sa željom da se ostvare sve bolji i bolji rezultati.

TNX Siniša

Članovi Beogradskog radio-amaterskog kluba YU1ANO održali su 18.12.2018.g. sastanak na kome su promovisani novi članovi kluba: Selimir Pašić YU1EO, Ranko Levi YU1KT i Ivan Mastilović YU1LA.

Usvojeni su zvanični rezultati KT takmičenja "Beogradski pobednik 2018" koji su objavljeni na sajtu www.radiosport.org.rs/HF gde se mogu preuzeti diplome u PDF formatu. Diplome su urađene u ćiriličnom i latiničnom pismu.

Predviđene nagrade pobednicima u vidu plaketa i medalje takmičarima koji su zauzeli 2. i 3. mesto u svakoj od kategorija su spremne i biće naknadno dodeljene prigodnom prilikom o čemu će svi biti obavešteni.

  Iz „šešira“ su izvučeni dobitnici posebnih nagrada u vidu malih kućnih aparata. Pravo da učestvuju u izvlačenju posebnih nagrada imali su svi učesnici u takmičenju "Beogradski pobednik 2018", osim učesnika koji su do dana održavanja takmičenja članovi Beogradskog radio-amaterskog kluba YU1ANO.

 

Selimir Pašić YU1EO je bio zadužen za izvlačenje posebnih nagrada, a ceo tok izvlačenja nagrada možete pogledati na gornjem video snimku. Dobitnici su: YT1Z, YU1LA i 9A1AA.

Zahvaljujemo se svim radio-amaterima koji su uzeli učešće u takmičenju i na fer play borbi, a čestitke pobednicima i osvajačima nagrada. Zahvaljujemo se sponzorima bez kojih ovo takmicenje ne bi mogli da organizujemo.

 

Po završetku sastanka napravljena je zajednička fotografija.

S leva na desno: Zvonko YT1WA, Karlo YU1FX, Boro YU4JJ, Ranko YU1KT, Dule YU1EA, Tasa YU1LM, Selimir YU1EO, Ivan YU1LA, Siniša YU1RA, Ivan YUØU

 

 

KT takmičenje "Beogradski pobednik" je održano po pravilima takmičenja 26.10.2018.g. Takmičarska komisija u sastavu Siniša Radulović YU1RA, Ivan Todorović YU0U i Zvonko Colja YT1WA je primila 50 dnevnika od kojih su 4 prijavljeni za kontrolu. Takmičenje je proteklo u najboljem redu, uz poštovanje "HAM-SPIRITa" od strane učesnika i opšti je utisak da su učesnici zadovoljni pravilima takmičenja koja su malo neuobičajena u odnosu na standardna pravila koja se primenjuju kod nas. Dnevnici su pregledani uz pomoć sopstveno razvijenog softvera za pregled dnevnika i objavljeni su konačni rezultati na sajtu SRSa specijalizovanom za KT takmičenja www.radiosport.org.rs/HF . Svi dnevnici su primani preko automatizovanog servisa za prijem dnevnika, takozvani "robot", i odmah nakon isteka roka za prijem dnevnika su objavljeni prijavljeni rezultati na pomenutom sajtu. Takođe je važno napomenuti da u ime SRS sajt kreiraju i održavaju članovi našeg kluba Siniša  YU1RA i Zvonko YT1WA.

U takmičenju su učestvovale i stanice iz našeg kluba YU1RA/P, YT4T, YU1EO, YU1KT, YT1WA, YU1EA i YU1ANO.

U tabelama zvaničnih rezultata su postavljeni linkovi kako bi svaki učesnik mogao da preuzme svoju elektronsku diplomu u PDF format, dok će se nagrade (plakete i medalje) kao i specijalne nagrade, naknadno dodeliti pobednicima o čemu će biti objavljena informacija.

Zahvaljujemo se svima koji su uzeli učešče u takmičenju i time uveličali naš skromni doprinos obeležavanju godišnjica oslobođenja Beograda u I i II Svetskom ratu.

Nakon objavljivanja rezultata u akciji YT2A Memorijal 2018, našem radio-klubu je dodeljena Aktivatorska diploma kao jednoj od stanica koje aktiviraju određeno prirodno dobro  pod zaštitom države. Zaslugom članova ekipe koji su učestvovali u akciji sa ostvarenih 257 veza u periodu od 4h i 15min permanentnog rada je i osvojena ova diploma. Ova akcija YU FF tima nije klasično takmičenje, već ima ulogu da se promoviše radio-amaterski pokret Srbije kroz rad iz zaštićenih prirodnih dobara Srbije sa svim radio-amaterima sveta kao i sećanje na našeg tragično preminulog druga Gorana Savića YT2A, po kojem ovaj memorijal i nosi ime.

U čast Dana oslobođenja Beograda u I i II Svetskom ratu naš radio-amaterski klub organizuje KT takmičenje „BEOGRADSKI POBEDNIK“.

Takmičenje će se održati 26. oktobra 2018. godine (petak) od 17:00 do 18:30 časova UTC na 3,5MHz CW i SSB.

Pravo učešća imaju svi radio-amateri, odnosno amaterske radio-stanice.

Kategorije učesnika su MIX (CW i SSB), posebno CW i posebno SSB, HP i LP.

Detaljnije o ovom takmičenju možete pročitati u pravilima takmičenja „Beogradski pobednik“.

Potrudili smo se da napravimo fajlove za setovanje takmićenja za N1MM+ i DXLog.net

Fajlove za setovanje N1MM+ logera sa uputstvom možete preuzeti OVDE

Fajlove za setovanje DXLog.net logera sa uputstvom možete preuzeti OVDE

Značajni datumi kojima je posvećeno ovo takmičenje su 1. novembar 1918. – Dan oslobođenja Beograda u I Svetskom ratu i 20. oktobar 1944. – Dan oslobođenja Beograda u II Svetskom ratu.


Copyright © 2018
YU1ANO. All Rights Reserved.