Beogradski radio - amaterski klub YU1ANO

Brojač poseta

Danas 8

Juče 35

Ove nedelje 43

Ovog meseca 498

Do sada 26629

Currently are one guest and no members online

     Objavljeni su zvanični rezultati svetskog takmičenja CQ WPX za 2023.g. u kojem je učestvovala klubska stanica YU1A u kategoriji "Multi-Operator Distributed".

Ostvaren rezultat od 4,156,704 poena je bio dovoljan da se osvoji 1 mesto u Srbiji, 6 u Svetu i 6 u Evropi. Ovim rezultatom je ostvaren i Srpski rekord u ovoj kategoriji.

Operatori su bili YU1RA, YT1WA i YU1EA. 

Još jedan u nizu uspeh našeg radio-kluba.

Čestitke operatorima koji su ostvarili ovaj rezultat. 

Ove 2023.g. naš klub je organizovao takmičenje "Beogradski Pobednik" koje je bilo uspešno organizovano i za YU uslove, u;estvovao je veliki broj takmičara. Redizajnirana je diploma koja se dodeljuje učesnicima i od ove godine članovi našeg kluba učestvuju u novouvedenoj kategoriji "Stanice organizatora (CW-SSB)". Klubska stanica YU1A je bila najuspešnija u toj kategoriji. Operator na stanici YU1A je bio Miroslav Vemić YT1AA.

Kao dobri domnaćini ovog takmičenja, stanica YU1ANO je prijavljena za kontrolu kako ne bi bila u konkurenciji, jer veza sa YU1ANO stanicom donosi veći broj poena i time bi bila favorizovana.

Čestitke Vemi na ostvarenom rezultatu.

Još jedno domaće takmičenje "CQ Vojvodina 2023" u kojem je učestvovala klubska stanica YU1ANO. Osvojeno je 7 mesto u kategoriji "SSB - samo SSB". Nema lošeg plasmana. Iza svakog plasmana stoju trud nekog od članova kluba.

Trudićemo se ubuduće da postignemo bolji rezultat u ovom takmičenju koje je organizovao SRV (Savez radio-amatera Vojvodine)

Najznačajnije i najveće domaće takmičenje "KT KUP SRS" za 2023.g. je održano u uobičajenom terminu, u mesecu septembru. Lične stanice članova kluba su uzele učešće u ovom takmičenju a sabairanjem bodova tih stanica osvojenih u takmičenju dobija se klubski rezultat.

Klub je u kategoriji, "YU radio-klubovi" osvojio 2 mesto sabiranjem rezultata 4 lične stanice iako se pravilima rezuiltat formira sabiranjem bodova najviše 5 stanica jednog kluba. Tim pre ovaj rezultat se može smatrati odličnim. Stanice koje su doprinele ovom rezultatu su YT1WA, YT4T, YU1KT i YU1RA.

Hvala za još jedan dobar rezultat.

Objavljeni su zvanični rezultati jednog od 3 najveća svetska takmičenja "CQWW DX Contest" za 2022.g. 

Klubska stanica YU1ANO je plasirana na 2 mestu u konkurenciji stanica iz Srbije a operatori su bili Karlo Novković YU1FX i Zlatan Šahinović YU5ZZ.

Hvala drugovi.

Posle pauze od 2 godine, naš klub je ponovo učestvovao u A.R.I. medjunarodnom takmičenju (u organizaciji Italijanskog Saveza RA) u 2022.g. sa znakom YU1ANO. 

Osvojeno je 5 mesto u svetu i 1 mesto u Srbiji pa je tim povodom stigla i adekvatna diploma koja potvrđuje osvojena mesta.

Čestitke operatorima na stanici, Siniši Raduloviću YU1RA kao i Karlu Novkoviću YU1FX.

U organizaciji OTC (Old timer club) kluba održano je takmičenje u kojem je učestvovao i naš klub sa znakom YU1A u kategoriji "C-samo SSB".

Zauzeto je visoko drugo mesto i tim povodom je izdata prigodna diploma. I dalje kao klub držimo visoke plasmane u domaćem kontestingu.

Pronadji

Aktivnosti kluba pomažu


TEHNO PLUS DOO BEOGRAD


Radivoje RadovanoviĆ, SZR "Župa" Barajevo


Knjigovodstvena Agencija


DRAGAN SIMONOVIĆ


 KENWOOD Srbija

Radio-klub je član

Copyright © 2018
YU1ANO. All Rights Reserved.