Beogradski radio - amaterski klub YU1ANO

Prijavi se (članovi)

Brojač poseta

Danas 18

Juče 8

Ove nedelje 18

Ovog meseca 173

Do sada 3523

Trenutno na vezi 7 gostiju i nema clanova

Stigla je potvrda - diploma o velikom uspehu, ostvarenom u takmičenju "WWSA CW 2019" u kategoriji "SO LOW/40m". Osvojeno je 1.mesto u svetu na pozivni znak našeg kluba YU1ANO. Operator: Siniša Radulović YU1RA.

Organizator takmičenja je GACW (Grupo Argentino de CW).

Nastavljamo sa uspesima u velikim međunarodnim takmičenjima. 

Stigla još jedna diploma za osvojeno 1.mesto u Srbiji i 9.mesto u Evropi. WAG 2018 je takmičenje u organizaciji Nemačkog Saveza radio-amatera (DARC) gde je cilj odraditi veze sa sto većim brojem stanica iz različith nemačkih okruga kojih ukupno ima 26. Sa odrađenih 300 QSOa i 80 množitelja na klubski znak YU1ANO ostvaren je rezultat od 72000 poena i takav rezultat je doneo 1.mesto u Srbiji. Operator na stanici je bio, već je postalo uobičajeno, Siniša Radulović YU1RA. Kategorija u kojoj se stanica takmičila je "Više operatora".

Još jedna diploma za klubsku kolekciju.

Na adresu kluba je stigla diploma za osvojeno 1.mesto u Srbiji, Australijsko-NovoZelandskog takmičenja na KT vrstom rada CW.

Organizator takmičenje pod nazivom "OCEANIA DX CONTEST" za 2018.g. je "The Wireless Institute of Australia" u saradnji sa "NZ Association of Radio Transmitters". Operator na stanici je bio Siniša Radulović YU1RA u kategoriji SO LP 40m - CW. Malom snagom predaje (do 100W) nije uopšte jednostavno uraditi veze sa stanicama iz Okeanije, praktično sa suprotne strane planete. Sve čestitke Siniši.

Klubska radio stanica sa takmičarskim znakom YU1A je učestvovala u prestižnom Španskom KT takmičenju "King of Spain CW 2019". Ovo takmičenje inače ima svoja 2 nezavisna dela, jedan se radi samo vrstom rada telegrafija CW dok se drugi deo radi samo fonijom SSB. Operatori na stanici u takmičenju su bili Novković Karlo YU1FX i Siniša Radulović YU1RA. Kategorija: MULTI MULTI ALL LOW DX.

Plasmani se inače odvojeno vode za stanice iz Španije i svi ostali.

Osvojono je 4 mesto u svetu što je veliki uspeh sobzirom na broj učesnika u ovom veoma posećenom takmčenju. 

Klubska radio-amaterska stanica YU1ANO je uzela učeće u šampionatu Centralnog Federalnog okruga Ruske federacije za 2019.g. i dobijena je diploma za učešće u elektronskom obliku. Stanica YU1ANO je ućestvovala u kategoriji "Jedan operator-jedan opseg MIX - 7MHz" (SOSB-MIX-40). Operator na stanici je bio Siniša Radulović YU1RA koji se svojim radom na klubski znak zalaže za promovisanje našeg kluba u mnogim takmičenjima koja po pravilima takmčenja imaju međunarodni karakter. 

9./10. februara 2019.g. održano je najpoznatije svetsko takmičenje CQ WPX koje ima svoju RTTY varijantu i to se takmičenje može smatrati čak i Svetskim prvenstvom vrstom rada RTTY tj. rad teleprinterom. Naravno, danas je sve to sofisticirano pa nije potreban klasičan teleprinter, već se sve radi preko računara softverom koji simulira rad teleprintera.

U takmičenju je radila i klupska stanica YU1ANO, a operator je bio Siniša Tasić YU1LM, inače veliki zaljubljenk rada malom snagom (QRP do 5W izlazne snage). Objavljeni su konačni rezultati i naša stanica je zauzela 1 mesto u Srbiji a 6 mesto u Svetu kao i 6 mesto u Evropi. Kategorija u kojoj je stanica učestvovala je "Jedan operator - svi opsezi - mala snaga QRP do 5W". Rad malom snagom je vrlo zahtevan kada se zna da u takmičenju učestvuju i stanice sa snagama i do 1,5 KW pa se treba probiti sa 5W da bi se održala veza. Od članova kluba u takmičenju je učestvovao i Ranko Levi YU1KT, koji je inače ljubitelj rada RTTY vrstom rada, zauzevši 2 mesto u Srbiji u kategoriji "jedan operator mala snaga svi opsezi" u kojoj po pravila ima najviše ućesnika.

Samim tim, ovi uspesi su dobri i hvala Tasi YU1LM na pokazanom trudu i umeću u radu u QRP kategoriji za boje kluba.

 

U Zemunu je 01.06.2019.g. održan je 22. susret i Godišnja Skupština YUOTC kluba kao i 35. susret radio-amatera veterana i ranoranilaca. Posle formalnog dela susreta nastavljeno je sa svečanim delom gde su podeljene nagrade pobednicima dva kratkotalasna takmičenja iz 2019.g. i to "Veteran 2019" kao i "KT ScwC 2019". U oba ova takmičenja naš klub je osvojio prva mesta i to:

Takmičenje "Veteran 2019", kategorija "D-mixed (CW+SSB)", 1. mesto sa pozivnim znakom YU1A

Takmičenje "KT ScwC 2019", kategorija "NM (no members)", 1 mesto sa pozivnim znakom YU1A

U takmičenju "Veteran", osvojen je pehar, a u takmičenju "KT SCWC" plaketa.

Od ličnih stanica Dušan Ćeha YU1EA je za 2 mesto u takmičenju "Veteran 2019", kategorija "C-SSB" takođe osvojio pehar. 

Ovim uspehom "Beogradski Radio-amaterski Klub YU1ANO" polako preuzima primat u domaćim takmičenjima.

 

Pronadji

Klub pomažu


TEHNO PLUS DOO BEOGRAD


Radivoje RadovanoviĆ, SZR "Župa" Barajevo


Knjigovodstvena agencija ATENA-S


 

Potražite nas...

Radio-klub je član

Copyright © 2018
YU1ANO. All Rights Reserved.