Beogradski radio - amaterski klub YU1ANO

Prijavi se (članovi)

Brojač poseta

Danas 23

Juče 247

Ove nedelje 23

Ovog meseca 856

Do sada 32923

Currently are 5 guests and no members online

Objavljeni su konačni rezultati takmičenja "CQ World Wide CW" za 2023.g.

Od 2023.g. je uvedena nova eksperimentalna kategorija "EM" Explorer - Multi Operator u kojoj se isprobala i naša klubska stanica YU1ANO. To je kategorija u kojoj su dozvoljene sve moguće pomoći koje pruža internet kao što su najave veza preko paket radija, društvenih mreža, soba za ćaskanje itd. 

U toj kategoriji smo zauzeli 1 mesto u Srbiji a samim tim je postavljen i Srpski rekord za sada.

Operatori: Karlo Novković YU1FX i Zvonko Colja YT1WA

 

Radio amateri Španije ove godine obeležavaju 100 godina radija i 75 godina radio amaterizma u Španiji.

Tim povodom je izdata diploma za održanu vezu sa posebnim znakom AO100RADIO. Za održanu vezu sa klubskom stanicom YU1ANO je izdata ova elektronska diploma. Operator Siniša Radulović YU1RA. Još jedna diploma za klubsku kolekciju.

 

Nakon obrađenih rezultata Američkog takmičenja ARRL DX Contest za 2023.g. stigla je i elektronska diploma za osvojeno 2 mesto u Srbiji u kategoriji "Jedan operator - mala snaga" na klubski znak YU1ANO. Operator Zvonko Colja YT1WA

Završena je još jedna sezona takmičenja "KT Prvenstvo Srbije" za 2023 godinu. 2 klubske stanice su učestvovale u ovom takmičenju i postignut je odličan rezultata. U kategoriji "Klubovi" naš klub YU1ANO je osvojio 1.mesto a sa klubskim znakom YU1ANO u kategoriji "Klupske radio stanice" je takođe osvojeno 1 mesto. Sa znakom YU1A osvojeno je 4.mesto u kategoriji "Klupske radio stanice". Na rang listi učešća stanica po klubovima, naš klub je zauzeo 2 mesto sa 64 stanice u svih12 perioda.

Za ovakav rezultat su zaslužni operatori koji su radili na klupskim stanicama: Zoran Živković YT4T, Dušan Ćeha YU1EA, Siniša Radulović YU1RA i Miroslav Vemić YT1AA. Hala drugovi.

Pored klubskih stanica u ovom takmičenju koje traje 12 meseci su učestvovale i lične radio stanice i to: YU1KT, YU0U i YT1WA. 

     Objavljeni su zvanični rezultati svetskog takmičenja CQ WPX za 2023.g. u kojem je učestvovala klubska stanica YU1A u kategoriji "Multi-Operator Distributed".

Ostvaren rezultat od 4,156,704 poena je bio dovoljan da se osvoji 1 mesto u Srbiji, 6 u Svetu i 6 u Evropi. Ovim rezultatom je ostvaren i Srpski rekord u ovoj kategoriji.

Operatori su bili YU1RA, YT1WA i YU1EA. 

Još jedan u nizu uspeh našeg radio-kluba.

Čestitke operatorima koji su ostvarili ovaj rezultat. 

Ove 2023.g. naš klub je organizovao takmičenje "Beogradski Pobednik" koje je bilo uspešno organizovano i za YU uslove, u;estvovao je veliki broj takmičara. Redizajnirana je diploma koja se dodeljuje učesnicima i od ove godine članovi našeg kluba učestvuju u novouvedenoj kategoriji "Stanice organizatora (CW-SSB)". Klubska stanica YU1A je bila najuspešnija u toj kategoriji. Operator na stanici YU1A je bio Miroslav Vemić YT1AA.

Kao dobri domnaćini ovog takmičenja, stanica YU1ANO je prijavljena za kontrolu kako ne bi bila u konkurenciji, jer veza sa YU1ANO stanicom donosi veći broj poena i time bi bila favorizovana.

Čestitke Vemi na ostvarenom rezultatu.

Još jedno domaće takmičenje "CQ Vojvodina 2023" u kojem je učestvovala klubska stanica YU1ANO. Osvojeno je 7 mesto u kategoriji "SSB - samo SSB". Nema lošeg plasmana. Iza svakog plasmana stoju trud nekog od članova kluba.

Trudićemo se ubuduće da postignemo bolji rezultat u ovom takmičenju koje je organizovao SRV (Savez radio-amatera Vojvodine)

Pronadji

Aktivnosti kluba pomažu

Ministarstvo Odbrane Republike Srbije


 

Knjigovodstvena Agencija

 

Radio-klub je član

Copyright © 2024
YU1ANO. All Rights Reserved.