Beogradski radio - amaterski klub YU1ANO

Brojač poseta

Danas 3

Juče 21

Ove nedelje 101

Ovog meseca 24

Do sada 18284

Currently are 4 guests and no members online

 

Nakon završenog takmičenja "Beogradski Pobednik 2021" i objavljenih rezultata, jedna od nagrada je bila i robna ngarada koja se dodeljuje jednom od takmičara koji se izvlači iz "šešira" u kojem su bili svi učesnici koji su poslali svoje dnevnike. Srećne ruke je bio Mata E73X kojem je nagrada uručena prilikom susreta Predsednika našeg kluba Dušana Ćehe YU1EA i Mate E73X.

Sve čestitke.

 

25-26 Septembra 2021.g. je održano najveće Svetsko RTTY takmičenja "CQ WW RTTY 2021" u organizaciji Američkog CQ Magazina.

Klubska stanica YU1A je učestvovala u ovom takmičenju u kategoriji Single Operator Assisted QRP - ALL Bands.

Inače, QRP (mala snaga do 5W) kategorija je najteža za rad jer sa tako slabim signalom treba održati vezu pored većine stanica koje rade sa 100w do 2Kw a možda i više. 

Operator na stanici je bio naš član Siniša Tasić YU1LM koji je inače jedan od najpoznatijih QRP takmikčara u svetu.

Pre kratkog vremena su objavljeni rezultati takmičenja i naša stanica YU1A je osvojila neverovatno 1 mesto u svetu. To automatski znači da je osvojeno i prvo mesto u Evropi kao i u Srbiji što je i naznačeno na diplomi.

Stigla je i diploma u PDF formatu kao svedočanstvo ovako velikog rezultata.

Čestitke Siniša YU1LM.

2021.g. u novembru mesecu održano je najveće međunarodno takmičenje "CQ WW CW". Objavljeni su konačni rezultati i izdate elektronse (PDF) diplome. U takmičenju su učestvovale 3 klubske stanice od kojih su dve radile sa specijalnim pozivnim znacima: YT1914CER i YT1914KOL kao i kubska stanica YU1A. Ostvareni su dobri rezultati, naročito kada je u pitanju plasman među Srpskim stanicama.

YT1914KOL - kategorija MOST LP - 1.mesto u Srbiji - operatori YU1RA i YU1FX.

YU1A - kategorija SO HP 3.5MHz  - 2.mesto u Srbiji - operator YT1AA.

YT1914CER - kategorija SO Assisted LP 3.5 MHz - 3 mesto u Srbiji - operator YT1WA.

 

Klubska stanica YU1A - operator YU1EA Dušan Ćeha je ove 2022.g. osvojila 1. mesto u kategoriji "D - mixed (CW+SSB)" u takmičenju "Veteran 2022". Stigla je i diploma za ostvaren uspeh a na druženju RA Veterana u junu mesecu biće dodeljena i nagrada. Čestitke za uspeh.

Objavljeni su konačni rezultati KT takmičenja na 80m "KT ScwC 2022" u organizaciji Srpskog CW kluba.

Opet su ostvareni značajni rezultati i to:

Klubska stanica YU1A - 1. mesto u kategoriji NM (ne članovi kluba), operator Dušan Ćeha YU1EA

YU0U - 3. mesto, YU1KT - 4.mesto,  YT4A (YT1AA) - 5.mesto, svi u kategoriji M (članovi kluba).

YT1WA - 7.mesto u kategoriji NM (ne članovi).

Čestitke svim članovima našeg kluba za ostvaren uspeh.

Osmo po redu takmičenje u organizaciji SRS za 2021.g. je održano u Martu 2021.g. i pred početak takmičenja za 2022.g. su objavljnei konačni rezultati. U takmičenju su učestvovale 2 klubske stanice sa pozivnim znacima YU51ANO i YU1A. Za ostvaren plasman su stigle i diplome u elektronskom obliku koje možete videti u ovoj objavi. Na pozivni znak YU51ANO su radili YU1RA i YU0U što je i naznačeno na diplomi.

Objavljeni su konačni rezultati velikog Ruskog međunarodnog takmičenja "RUSSIAN DX CONTEST" za 2021.g. i klubska stanica sa znakom YU1A je osvojila 2 mesto u Evropi i državni je  pobednik za Srbiju. Urađene su ukupno 1663 veze sa osvijenih 4.229.824 poena. Stanica je radila u kategoriji Multi OPS - Multi TX (Više operatora - više predajnika). Zaslužni za ovaj uspeh su operatori na stanici: YU1RA-Siniša Radulović, YT1WA-Zvonko Colja i YU1EA-Dušan Ćeha. BRAVO.

Aktivnosti kluba pomažu


TEHNO PLUS DOO BEOGRAD


Radivoje RadovanoviĆ, SZR "Župa" Barajevo


Knjigovodstvena Agencija


DRAGAN SIMONOVIĆ


 KENWOOD Srbija

Pronadji

Potražite nas...

Radio-klub je član

Copyright © 2018
YU1ANO. All Rights Reserved.