Beogradski radio - amaterski klub YU1ANO

Prijavi se (članovi)

Brojač poseta

Danas 0

Juče 10

Ove nedelje 32

Ovog meseca 20

Do sada 6710

Currently are 3 guests and no members online

9./10. februara 2019.g. održano je najpoznatije svetsko takmičenje CQ WPX koje ima svoju RTTY varijantu i to se takmičenje može smatrati čak i Svetskim prvenstvom vrstom rada RTTY tj. rad teleprinterom. Naravno, danas je sve to sofisticirano pa nije potreban klasičan teleprinter, već se sve radi preko računara softverom koji simulira rad teleprintera.

U takmičenju je radila i klupska stanica YU1ANO, a operator je bio Siniša Tasić YU1LM, inače veliki zaljubljenk rada malom snagom (QRP do 5W izlazne snage). Objavljeni su konačni rezultati i naša stanica je zauzela 1. mesto u Srbiji, a 6. mesto u Svetu kao i 6 mesto u Evropi. Kategorija u kojoj je stanica učestvovala je "Jedan operator - svi opsezi - mala snaga QRP do 5W". Rad malom snagom je vrlo zahtevan kada se zna da u takmičenju učestvuju i stanice sa snagama i do 1,5 KW pa se treba probiti sa 5W da bi se održala veza.

Od članova kluba u takmičenju je učestvovao i Ranko Levi YU1KT, koji je inače ljubitelj rada RTTY vrstom rada, zauzevši 2. mesto u Srbiji u kategoriji "jedan operator mala snaga svi opsezi" u kojoj po pravilu ima najviše učesnika.

Samim tim, ovi uspesi su dobri i hvala Tasi YU1LM na pokazanom trudu i umeću u radu u QRP kategoriji za boje kluba.

 

Pronadji

Klub pomažu


TEHNO PLUS DOO BEOGRAD


Radivoje RadovanoviĆ, SZR "Župa" Barajevo


Knjigovodstvena agencija ATENA-S


DRAGAN SIMONOVIĆ 


 

Potražite nas...

Radio-klub je član

Copyright © 2018
YU1ANO. All Rights Reserved.